nieuws SA Real Estate

Nieuws

Polen kondigde donderdag een versterkte strijd aan tegen de coronavirus epidemie

Aangezien zowel COVID-19 infecties als sterfgevallen een nieuw dagelijks record bereikten.Vanaf zaterdag zullen Polen in het hele land hun neus en mond moeten bedekken in openbare ruimtes, ook buitenshuis.

poolse vlag

Polen wil uit Europees verdrag dat geweld tegen vrouwen bestrijdt

De Poolse regering wil volgende week stappen zetten om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanboel, een mensenrechtenverdrag van de Raad van Europa dat geweld tegen vrouwen moet voorkomen en bestrijden.

Vakantiehuis kopen in Polen

Second Home Beurs

Op zoek naar een transparante belegging in vastgoed? Bezoek ons op de Second Home Beurs, stand 320 van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Hierbij kunt u zich gratis registreren en ontvangt u toegangskaarten.

Registreren – Second Home Beurs

Nieuwsartikel 1 - Polen groeit

Polen maakt een opmerkelijke economische groei door!

Polen staat op plaats 9 van de 10 snelstgroeiende opkomende markten in de wereld. Zij zullen volgens Oxford Economics de komende tien jaar de Verenigde Staten uitdagen als economische grootmacht. Bovenaan staat India, gevolgd door de Filipijnen, Indonesië en China. Voor Polen wordt verwacht dat het land een groeitempo van 2,5% van het BBP kan aanhouden.

nieuwsartikel SA Real Estate

Negatieve rente op spaarrekeningen

Rijke spaarders gaan betalen om hun geld bij een bank te stallen. Na ING en ABN Amro gaat ook Rabobank een negatieve rente (-0,5%) rekenen voor bedragen boven de 1 miljoen euro. Daarbij wordt vermeld dat niet uitgesloten kan worden dat een negatieve rente ooit ook voor klanten met minder dan 1 miljoen spaargeld gaat gelden.

Nieuwsartikel 3 sparen

Vreemd: hoe lager de rente, hoe meer we sparen…

De spaarrente is in Nederland ongekend laag – al een tijdje 0,01% – en de banken kondigen aan spaarders helemaal geen rente meer te geven (ja, zelfs voor sparen te laten betalen). Toch legden we met z’n allen het afgelopen jaar een recordbedrag opzij (€12,2 miljard). De Nederlandsche Bank (DNB) denkt dat dit o.a. komt door de onzekerheid over de economie. Misschien ook door het verlies van vertrouwen in de banken?

Nieuwsartikel 4 polen en Tjechie

Polen en Tsjechië zijn snelgroeiende markten

Hoogleraar Vastgoedeconomie Dirk Brounen adviseert om voor beleggen in vastgoed eens een kijkje te nemen in Polen en Tsjechië. In Quote stelt hij dat je van een rendement van 5-10% mag uitgaan in het middensegment. Het is dan ook niet vreemd dat diverse grote vastgoedinvesteerders uitwijken naar Oost-Europa vanwege de prima resultaten.