Header contact

Over ons – SA Real Estate

Antoine Leenders

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Antoine Leenders, eigenaar en CEO van SA Real Estate.

Alweer enige jaren geleden ben ik, met hulp van enkele contactpersonen, naar de mogelijkheden in Polen gaan kijken om te beleggen in vastgoed. Daarvoor had ik al diverse ondernemingen succesvol gemaakt en vervolgens verkocht. Maar ik ondervond dat de markt in Nederland vol begon te raken, en dat de rek er eigenlijk wel uit was. Daarop ben ik in gesprek gegaan met diverse partijen die ook in vastgoed investeren, in Duitsland, Scandinavië en Polen.

Zo is in 2018 een begin gemaakt met het project “Villa Astoria”. Dit monumentale pand ligt op slechts 150 km van Berlijn, vlak over de grens met Polen in de stad Szczecin.

SA Real Estate is ontstaan naar aanleiding van dit eerste project “Villa Astoria”, dat inmiddels bijna geheel gerealiseerd is. Dit steeds complexere werk kon ik vanzelfsprekend niet meer alleen. Daarom heb ik een team samengesteld van ervaren mensen om alle benodigde competenties bij SA Real Estate in huis te hebben.

Polen is sinds 2004 een EU-lidstaat, maar werkt als een van de weinige landen nog met een eigen munteenheid, de zloty. Polen bereidt zich al enige tijd voor op de euro, maar hield deze munt af tijdens de eurocrisis van 2008 tot 2012 en bleef bij de zloty. Dit alles maakt het voor SA Real Estate nog interessanter om meer projecten te starten in Szczecin. Uiteraard valt het huidige project – en alle nieuwe projecten die ontwikkeld en gerealiseerd worden – onder scherp toezicht. Hiervoor heeft SA Real Estate d.m.v. haar partner Astoria Development een projectmanager, de heer Andrzej Kulicki, die de kloof tussen Nederland en Polen voor ons overbrugt.

Dhr. Kulicki komt oorspronkelijk uit Polen, maar is opgegroeid in Nederland. Hij heeft zeer veel ervaring in projectontwikkeling (van tekentafel tot eindresultaat). Hij zorgt er voor SA Real Estate voor dat alles volgens de lokale wet- en regelgeving wordt ontwikkeld, en hij controleert de kwaliteit. Namens Astoria Development functioneert hij als projectmanager. Daartoe heeft hij onder andere contact met de gemeente, de architect, de bouwopzichter, monumentenzorg, de notaris, de advocaat, de huurders en makelaars, en nog tal van andere taken, die hij zorgvuldig uitvoert en via Astoria Development communiceert aan SA Real Estate.